Skip to main content
Pensioen

Wat geef je aan iemand die met pensioen gaat? 20 tips!

Wat geef je aan iemand die met pensioen gaat

Een speciale tijd in het leven van je (schoon)vader of (schoon)moeder: hij of zij gaat met pensioen! Dit is een belangrijke mijlpaal en een moment om te vieren. Maar wat geef je aan iemand die met pensioen gaat? Het kan soms lastig zijn om het juiste cadeau te kiezen, daarom zijn we er bij Cadeau voor ouders om je te helpen.

In deze blog geven we je 20 tips om je vader of moeder een leuk en origineel pensioencadeau te geven!

1. Een tegeltje

Een tegeltje is tijdloos, hip en altijd een goed cadeau-idee! Dit tegeltje over pensioen: een eer, maar geen vakantie meer herinnert je vader of moeder met een knipoog aan de klusjes die nu op hem of haar wachten. Een humoristisch cadeau voor deze nieuwe levensfase!

 

2. Pensioensokken

Deze grappige sokken zullen zeker weten een glimlach op het gezicht van je vader of moeder toveren! Onderop de ‘zool’ van de sokken staat op de ene sok de tekst: Eindelijk! en op de andere sok de tekst: Pensioen!

 

3. Fles wijn met grappige boodschap

Na jarenlang hard werken is het tijd voor een viering: je vader of moeder gaat eindelijk met pensioen! Dat verdient een fles wijn! De Wijnfles “Opgever Pensioen” is een humoristisch cadeau voor diegene die met pensioen gaat.

 

4. Boek ‘Niks geraniums’

Een leuk boek voor pensionado’s! Vol met zinnige en evenzoveel onzinnige tips en adviezen om het leven invulling te geven als je stopt met werken. Een toepasselijk cadeau voor je vader of moeder die met pensioen gaat!

Boek – Niks geraniums!

Boek – Niks geraniums!

Het leven begint na je pensioen.

 

5. Mok voor pensionado’s

Elke vraag over het doen van iets kan je vader of moeder nu beantwoorden door de Mok “I’m retired” omhoog te houden. Op deze humoristische mok prijkt de tekst: “I’m retired, do it yourself!” Een duidelijke boodschap, nietwaar?

Mok I’m Retired

Mok I’m Retired

Grappige mok voor pensionado’s met de tekst: I’m retired, do it yourself!

 

6. Standaardje ‘verdiend pensioen’

Verras je vader of moeder die met pensioen gaat met dit standaardje met een toepasselijke boodschap. Dit geschenk past dankzij het rustige design perfect in elke woning en is een subtiele herinnering om volop van het pensioen te genieten!

Standaardje – Verdiend, pensioen!

Standaardje – Verdiend, pensioen!

Een heerlijke reminder om lekker te blijven genieten!

 

7. Magnetische klusarmband

Waar heb je dat ene schroefje nou gelaten? Zijn alle moeren op de grond gerold? Deze klusperikelen behoren tot het verleden met de Magnetische klusarmband van Out of the Blue. Een perfect hulpmiddel voor iemand die met pensioen gaat en dus meer tijd heeft voor klusjes!

Magnetische Klusarmband

Magnetische Klusarmband

Klusarmband die magnetisch is. Je schroeven, bitjes en spijkers blijven eraan plakken

 

8. Bloembommetjes

Houdt je vader of moeder van tuinieren? Dan is dit geschenkdoosje met bloembommetjes een erg leuk pensioen cadeau! Het doosje bevat bloembommetjes van allerlei kleurrijke wilde bloemen, zoals Perzische Klaver, Vlas, Klaproos, Koriander, Korenbloem en Trifolium.

Bloembommetjes – Geniet van je pensioen

Bloembommetjes – Geniet van je pensioen

Geschenkdoosje gevuld met 9 kleurrijke bloembommetjes.

 

9. Luxe whiskey decanteerder

Dit is het ultieme cadeau voor de gepensioneerde whiskygenieter. De complete set bevat een decanteerder in de vorm van een schitterende diamant, twee bijpassende glazen, en een houten blad met een standaard voor de decanteerder.

 

10. Luxe borrelplank

Je vader of moeder met pensioen? Dat betekent meer tijd om te borrelen! Deze acaciahouten borrelplank met tekst gravure: PENSIOEN heeft een stoere look en feel en maakt van iedere borrel een spektakel.

Grote acacia borrelplank

Grote acacia borrelplank

Snijplank met tekst gravure : PENSIOEN.

 

11. Abonnement op de leesmap

Pensioen is het perfecte moment om hobby’s op te pakken en om lekker te gaan lezen. Een abonnement op de Leesmap is dan ideaal! Met een abonnement op de Compactmap ontvangt je gepensioneerde vader of moeder elke week 7 weekbladen en  1 wisselend maandblad.

 

12. Doosje chocolade

Is je vader of moeder fan van chocolade? Verwen hem of haar dan met dit heerlijke chocolade cadeautje! Je hebt de keuze uit twee smakelijke chocolademixen. Een zoete traktatie om van te genieten tijdens die ontspannen pensioendagen.

 

13. 16-in-1 multitool voor de fiets

Als je vader of moeder met pensioen gaat, dan heeft hij of zij meer tijd om te gaan fietsen. Deze 16-in-1 fiets multitool van Kikkerland is dan een heel handig en leuk cadeau! Deze multitool is speciaal ontworpen voor kleine reparaties onderweg!

16-in-1 Fiets Multitool

16-in-1 Fiets Multitool

Handige multitool voor reparaties aan je fiets!

 

14. Keukenschort

Op zoek naar een pensioencadeau voor een kookliefhebber? Dan is deze schort een leuke optie! Dit schort is niet alleen leuk en stylish, maar ook superhandig! Hij is namelijk verstelbaar en aan de voorkant zit een handig vakje waar je allerlei spulletjes in kunt opbergen.

Keukenschort Officially retired

Keukenschort Officially retired

Gemaakt van 100% biologisch katoen.

 

15. Gegraveerde champagneglazen

Met pensioen? Dat betekent proosten met champagne! En deze gegraveerde champagneglazen komen dan heel goed van pas. Personaliseer de glazen met een speciale boodschap of de pensioendatum!

Gegraveerde champagneglazen

Gegraveerde champagneglazen (set van 2)

Personaliseer met tekst. Afwerking van hoge kwaliteit!

 

16. Beauty & wellness-cadeaubon

Deze cadeaubon voor een relaxdagje vol beauty & wellness is perfect voor je vader of moeder om van het pensioen te genieten! Ze mogen zelf kiezen uit allerlei beauty & wellness-verwennerijen. Wat dacht je van een dagje chillen in een privéspa, wellness in de buitenlucht, of zelfs een workshop masseren?

Kadobon beauty en wellness naar keuze

Beauty & Wellness naar keuze

Zelf een keuze maken uit alle Beauty & Wellness-belevenissen.

 

17. Puzzelboekje

Hoera, je vader of moeder gaat met pensioen! Tijd genoeg dus om puzzels en raadsels op te lossen! Dit boekje houdt hun brein scherp met de leukste sudoku’s, woordzoekers, magische vierkanten, woordladders, lettervullers en nog veel meer.

 

18. Pensioenkoffertje

Dit leuke koffertje met passende tekst kun je vullen met lieve, leuke, kleine cadeautjes, een cadeaubon, briefjes, kaartjes, anekdotes en/of een fotoboekje. Een origineel pensioencadeau voor je vader of moeder!

Pensioenkoffertje

Pensioenkoffertje

Een persoonlijk en origineel pensioencadeau.

 

19. Wegwijzer pensioen

Deze houten wegwijzer Geniet van je pensioen! is een originele manier om je vader of moeder te feliciteren met zijn of haar pensioen! De kaart wordt geleverd met een handig standaard, zodat de kaart mooi neergezet kan worden in huis.

Wegwijzer pensioen

Wegwijzer pensioen

Originele kaart van hout.

 

20. Tijd en aandacht

Het belangrijkste wat je kunt geven, is je tijd en aandacht. En tijd heeft je vader of moeder die met pensioen gaat natuurlijk meer dan genoeg! Plan leuke uitstapjes, dineer samen, en neem deel aan activiteiten die je vader of moeder leuk vindt. Of geef via Doenkado een superleuk dagje uit cadeau!

Doenkado giftcard

Doenkado

Met een dagje uit via Doenkado zit je altijd goed.

Meer cadeautips voor ouders bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Weg vakantiedagen, hallo klusjes!
Grappige mok voor pensionado’s met de tekst: I’m retired, do it yourself!
Klusarmband die magnetisch is. Je schroeven, bitjes en spijkers blijven eraan plakken
Een luxe cadeauset voor de whiskeyliefhebber!
Handige multitool voor reparaties aan je fiets!
Vol met puzzels, oefeningen en strikvragen!

Leave a Reply